75 let firmy THIMM: Úspěšný příběh od roku 1949

Aktuality | 1. 1. 2024

Walter Felix Thimm

Píše se rok 1949: v poválečném Německu se spousta lidí odhodlá udělat krok k samostatné výdělečné činnosti. Patří k nim i zakladatel společnosti THIMM Walter Felix Thimm. V Herzbergu am Harz zakládá velkoobchod s papírem a lepenkou, kde se nakupuje prefabrikovaná vlnitá lepenka, která se následně zpracovává na obaly. Nejedná se o standardní výrobky, ale o výrobky na míru zhotovené podle přání zákazníků. Jsou to například krabice z vlnité lepenky s polstrovanými rohy pro rádia a hudební skříně nebo speciální obaly na autodíly.

Během poválečného vzestupu se společnost rychle rozrůstá a v Herzbergu je stále méně prostoru. Walter Felix Thimm proto už v roce 1951 kupuje pozemek bývalé konzervárny v Northeimu. V roce 1953 se výroba a administrativa přesouvají do nového areálu na jihu Dolního Saska, který je sídlem společnosti THIMM dodnes. Následují úspěšná léta růstu, během nichž se výrazně zvýšil i počet zaměstnanců. Tak je položen základ pro založení společnosti THIMM Wellpappen KG.

Máte dotaz k těmto aktualitám?

THIMM Group
info@thimm.de