75 let firmy THIMM: Další generace

Aktuality | 30. 1. 2024

Walter Felix Thimm a Klaus Thimm

Klaus Thimm pracuje ve firmě svého otce od svých 12 let. Nejenže tam vypomáhal během školních prázdnin, ale dokonce doprovázel Waltera Felixe Thimma při návštěvách zákazníků. Již během studia papírenského inženýrství pracoval v zahraničí pro spřátelené společnosti vyrábějící vlnitou lepenku. Po úspěšném ukončení studií nastupuje 1. června 1964 ve svých 26 letech do rodinného podniku a v roce 1969 se stává vedle svého otce komplementářem.

Společně se svým technickým manažerem se v nadcházejících letech zaměří na optimalizaci výroby. Na počátku 70. let 20. století byla výroba ve společnosti THIMM ještě charakteristická velkým množstvím ruční práce, která byla časově velmi náročná a pro zaměstnance také vyčerpávající. Klaus Thimm proto investuje do mnoha nových strojů, které automatizují a zefektivňují výrobní procesy ve společnosti THIMM, a zavádí třísměnný provoz. V rámci toho se v Northeimu staví také nová hala, která vytvoří prostor pro větší a modernější zařízení na výrobu vlnité lepenky.

Počátky výroby ve společnosti THIMM
Klaus Thimm v kanceláři
Počátky výroby v THIMM

Máte dotaz k těmto aktualitám?

THIMM Group
info@thimm.de