Nové investice

Northeim, 25. srpen 2022

Společnost Thimm investuje téměř pět milionů eur do stroje pro další zpracování v závodě v Northeimu

Northeim, 25. srpen 2022 – Výrobce obalů a displejů Thimm investuje do svého závodu Northeim v jižním Dolním Sasku a uvádí do provozu nový in-line stroj pro další zpracování vlnité lepenky. Společnost Thimm tak důsledně přizpůsobuje svůj závod rostoucím požadavkům v oblasti spotřebního zboží a e-commerce.

Uvedením stroje BGM Case Line CL11/25  dvou německých výrobců strojů Bahmüller a Göpfert do provozu zavádí skupina Thimm nové normy jakosti při dalším zpracování vlnité lepenky. Za tímto účelem investovala společnost téměř pět milionů eur do nového, vysoce výkonného zařízení a potřebných periferních prací v závodě. Plně servomotorem poháněný BGM Case Line disponuje pracovní šířkou 2,50 m a rozšiřuje výrobní kapacitu kvalitně potištěných a precizně zpracovaných klopových krabic pro spotřební zboží denní potřeby a zasilatelských obalů pro e-commerce. Díky samostatně poháněným osám a související vysoké přesnosti registrů, laserem gravírovaným rastrovým válcům a kamerou podporovanému systému stěračů zajišťuje zařízení přesný a vysoce kvalitní výsledek tisku post-print. K optimálnímu konečnému výsledku a vyšší produktivitě přispívají i další faktory, jako je například rychle přestavitelná rotační raznice, přesná drážkovací jednotka s přímým pohonem a výkonná skládací stanice.

Během zpracování jsou archy vlnité lepenky vedeny strojem ve vakuovém přepravním systému, který je zárukou přesného lícování. Jednotlivé vadně slepené archy lze zachytit pomocí integrované kamery a lze je okamžitě vyřadit, a to i při maximální rychlosti výroby. Vysoce výkonný paletovací robot následně připraví vyrobené zboží pro další přepravu bez palet. „Tato investice je důležitým krokem při rozšiřování našich závodů na výrobu obalů a optimálně předurčuje náš závod v Northeimu k tomu, aby i v budoucnu plně vyhovoval vysokým požadavkům našich zákazníků na kvalitu a kapacitu naší výroby,“ zdůrazňuje Michael Weber, vedoucí podnikové strategie a marketingu skupiny Thimm.

Velkou výzvu představovala integrace velkého zařízení do stávajícího plánu haly. „Společně s výrobci jsme však dokázali najít individuální řešení, jak dlouhý stroj optimálně začlenit do našeho závodu i navzdory omezenému prostoru, aniž bychom museli slevit z výkonu,“ říká Weber. Nové zařízení je nyní umístěno zrcadlově vzhledem ke stávajícímu in-line stroji a tvoří tak nové výrobní centrum v závodě. Za tímto účelem byla již od roku 2019 realizována přípravná opatření, jako je přemístění a modernizace stávajících zařízení za jeden milion eur. Kromě toho byly v závodě umístěny zrcadlově vedle sebe dvě rotační raznice, díky čemuž vzniklo další výrobní centrum. „Toto paralelní uspořádání v rámci dvou výrobních center nám přináší cenné synergické efekty, protože zaměstnanci, kteří zde pracují,  mohou na obou strojích efektivně spolupracovat jako tým. Usnadňuje to například plánování personální politiky a také to umožňuje flexibilní rotaci pracovních míst," vysvětluje Weber. A nejen to: „Touto investicí budeme závod důsledně zaměřovat na současné i budoucí potřeby v oblasti spotřebního zboží a e-commerce."

O společnosti Thimm

Společnost Thimm Group je vedoucím poskytovatelem řešení pro obaly a distribuci zboží. Portfolio řešení zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje) a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Inovativními a udržitelnými řešeními pomáhá společnost Thimm svým zákazníkům s tím, aby se na trhu odlišili a individualizovali. Rodinný podnik ve své Vizi udržitelnosti 2030 předvídá ekonomické, ekologické a sociální výzvy a řeší je. Skupina Thimm si dává za cíl nabízet zákazníkům vždy to nejlepší řešení. Tato silná orientace na zákazníka je hnacím motorem inovační síly a průkopnického ducha společnosti. Za tímto účelem důsledně investuje do rozvoje přítomnosti na trhu a do průkopnických technologií. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává v současné době více než 2 500 zaměstnanců v 13 závodech v Německu, Francii, Polsku, Rumunsku a Česku a v roce 2021 dosáhl ročního obratu přibližně 698 milionů eur.

Tiskové materiály

Stáhnout PDF

Máte dotazy nebo potřebujete další informace?

Kateřina Pořízová

Support Sales & Marketing