O nouă investiție la fabrica THIMM din Sibiu

Northeim/Sibiu, 23. aprilie 2019

Northeim/Sibiu, 23 aprilie 2019 – Cu un pachet cuprinzător de investiții, Thimm, producătorul de ambalaje și displayuri, continuă să-și dezvolte facilitățile de producție din Sibiu. Miezul investiției îl constituie instalarea unei noi mașini de ultimă generație de producere a cartonului ondulat. Mașina de carton a fost pusă în funcțiune la jumătatea lunii aprilie și triplează capacitatea de producție a cartonului ondulat.

Odată cu această investiție se măresc considerabil nu doar capacitatea de producție ci și productivitatea și factorii de calitate, iar flexibilitatea livrărilor este optimizată în mod vizibil. Mașina de carton de 112 metri lungime este noua linie C-Line a fabricantului italian, Fosber. Lățimea de lucru a mașinii de carton este de 2,8 metri, viteza maximă fiind de 320 de metri pe minut. Se produc ondule de tip E, B, C, EB și BC. Anul acesta s-a extins și depozitul de produse finite cu 1.600 de metri pătrați. În total, în ultimii doi ani, compania a investit în locația de la Sibiu circa 10,4 milioane de Euro.

Vasile Sărac, Director General Thimm Packaging SRL: „Dezvoltarea fabricii de producție din Sibiu este un pas logic în strategia noastră de globalizare și de investiții. În acest sens, locația reprezintă un element important în rețeaua noastră de aprovizionare, atât pentru clienții noștri români cât și pentru cei care acționează la nivel internațional. Datorită investițiilor le oferim tuturor clienților noștri o performanță sporită a calității și livrărilor, și ne consolidăm prezența pe o piață în plină expansiune.“

Investiția este utilă și pentru angajați. Vasile Sărac: „Pentru echipele implicate în producție, punerea în funcțiune a unei mașini atât de complexe și moderne este o sarcină atractivă și interesantă. Programul de schimb de experiență cu colegii de la fabrica din Eberswalde (Germania) a fost parte a proiectului pe o perioadă de câteva luni. Astfel se susține eficient etapa intensă de punere în funcțiune a mașinii de carton și se face schimb de experiență și expertiză.“

Despre THIMM

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse
tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele. Întreprinderea familială fondată în 1949 are peste 3.000 angajați în 19 puncte de lucru din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa și Mexic și obține o cifră de afaceri de circa 601 milioane euro.

Vasile Sarac
Vasile Sarac

Aveți întrebări legate de acest comunicat de presă?

Nicole Klein

Directoarea departamentului de comunicare