Noua investiție

Northeim, 25 august 2022

THIMM investește aproape cinci milioane de euro în mașină de prelucrare din locația Northeim

Northeim, 25 august 2022 - Producătorul de ambalaje și sisteme de prezentare THIMM investește în locația sa din sudul Saxoniei Inferioare Northeim și pune în funcțiune un nou Inliner pentru prelucrarea cartonului ondulat. Astfel, THIMM își orientează fabrica în mod consecvent către cerințele în creștere din domeniul bunurilor de consum și al comerțului electronic.

Odată cu punerea în funcțiune a Inliner-ului BGM Case Line CL11/25 a celor doi producători germani de utilaje Bahmüller și Göpfert, Grupul THIMM impune noi standarde de calitate la prelucrarea cartonului ondulat. În acest scop, compania a investit aproape cinci milioane de euro în noua instalație de înaltă performanță, precum și în lucrările periferice necesare în fabrică. Linia BGM Case Line, complet servoasistată, dispune de o lățime de lucru de 2,50 metri și extinde capacitatea de producție a cutiilor pliabile imprimate de înaltă calitate și prelucrate cu precizie pentru produsele de consum zilnice, precum și de ambalaje de transport pentru comerțul electronic. Datorită axelor acționate individual și preciziei ridicate a registrului, a rolelor de anilox gravate cu laser și a sistemului de raclete cu cameră, utilajul asigură un rezultat exact și de înaltă calitate al imprimării post-print. Alți factori, cum sunt ștanța rotativă cu schimbare rapidă, un sistem precis de fante cu acționare directă și o stație de pliere de mare capacitate, contribuie, de asemenea, la obținerea unor rezultate optime și la creșterea productivității.

În timpul prelucrării, colile de carton ondulat sunt ghidate cu precizie prin mașină în cadrul transportului cu vid. Colile lipite greșit pot fi captate cu ajutorul unei camere integrate și pot fi evacuate direct chiar și la viteza maximă de producție. Un robot de paletizare de înaltă performanță pregătește în cele din urmă marfa produsă pentru transportul fără palet. „Această investiție este un pas important în dezvoltarea fabricilor noastre de ambalaje și echipează în mod optim locația din Northeim pentru a îndeplini și pe viitor cerințele ridicate ale clienților noștri cu privire la calitatea și capacitatea producției noastre”, subliniază Michael Weber, directorul departamentului Corporate Strategie + Marketing din cadrul Grupului THIMM.

Integrarea instalației mari în planul halei de producție existent a reprezentat o provocare deosebită. „Cu toate acestea, împreună cu producătorii, am putut găsi o soluție individuală pentru integrarea optimă a mașinii lungi în fabrica noastră, în ciuda spațiului limitat, fără a fi nevoie să facem compromisuri în privința performanțelor”, afirmă Weber. Noua instalație se află acum în oglindă față de Inliner-ului  existent, formând astfel un nou centru de producție în fabrică. În acest scop au fost realizate deja din 2019 măsuri pregătitoare, cum ar fi mutarea și modernizarea instalațiilor existente, pentru un milion de euro. În plus, două ștanțe rotative au fost poziționate una lângă cealaltă în fabrică, rezultând un alt centru de fabricație. „Această amplasare paralelă în cadrul celor două centre de producție creează efecte sinergice valoroase pentru noi, deoarece angajații implicați pot lucra eficient împreună la ambele mașini, în echipă. De exemplu, acestea facilitează planificarea personalului și permite rotirea flexibilă a posturilor", explică Weber. Mai mult: „Cu această investiție proiectăm fabrica în mod consecvent pentru a satisface cerințele actuale și viitoare în domeniul bunurilor de consum și al comerțului electronic."

Despre THIMM

Grupul THIMM este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru ambalarea și distribuția de bunuri. Portofoliul de soluții cuprinde ambalaje pentru transport și vânzare din carton ondulat, sisteme de prezentare de calitate (displayuri), sisteme de ambalare din materiale combinate precum și produse imprimate pentru prelucrare industrială. Cu ajutorul soluțiilor inovatoare și sustenabile firma THIMM ajută clienții să se diferențieze și să se individualizeze pe piață. Întreprinderea familială anticipează în viziunea ei privind sustenabilitatea pentru anul 2030 provocări economice, ecologice și sociale în.  Grupul THIMM dorește să ofere întotdeauna clienților săi soluții optime. Această orientare către client încurajează forța inovatoare și spiritul de pionierat al firmei. În acest scop noi investim consecvent în extinderea prezenței noastre pe piață, precum și în tehnologii de viitor. Întreprinderea familială înființată în anul 1949, are în prezent peste 2.500 de angajați în 13 locații din Germania, Franța, Polonia, România și Cehia și a obținut în anul 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 698 milioane de euro.

Aveţi întrebări sau doriţi informaţii suplimentare?

THIMM (România)
office@thimm.ro